Mūsu „Ēnotāji” 2024

Kopumā šogad 4. aprīlī “Ēnu dienā” piedalījās 18 Daugavpils Zinātņu vidusskolas 2. – 5. klašu skolēni. Dalības rezultātā skolēniem paplašināts redzesloks par profesijām un darba vietām dzimtajā pilsētā un pat Krāslavā, apzinātas savas intereses, vēlmes un vajadzības.

Aleksandrs un Laura (2. a klase) ēnoja siltumcentrāles darbinieku, Darja bija frizētavā „BUBA”.

Konstantinas (3. b klase) vēroja, kā strādāja VAS “Latvijas dzelzceļš” inženieris, Marija (3. d klase) ēnoja ugunsdzēsēju-glābēju, savukārt Darjai (3. e klase) bija unikāla iespēja iepazīt programmētāja profesiju.

Ēnotāji no 4. d un 4. c klases iepazina ļoti dažādas profesijas: Artjoms un Darja bija VUGD pie sava tēva darbā un ēnoja ugunsdzēsēja-glābēja, priekšnieka vietnieku, Mihails un Arkādijs devās uz Krāslavu, lai novērotu, kā strādā profesionāļi SIA „Tehnika -R”, Milans uzzināja, kā strādā SIA „LDZ CARGO” vecākais tehnologs, savukārt Jūlija un Katalina mēģināja saprast, vai viņām tiešām patiktu veterināra asistenta darbs.

5. e klases skolnieks Andrejs Skogorevs “ēnoja” vilciena kustības galvenā speciālista darbu VAS “Latvijas dzelzceļš”.

Lai skolēnu karjeras ceļš turpina būt aktīvā procesā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
pedagoģe karjeras konsultante
Natālija Plotņikova

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Daba, tradīcijas un gards saldējums

Pavasara izskaņā Daugavpils Zinātņu vidusskolas 3. a klases skolēni devās izglītojošā un aizraujošā ekskursijā, kuras laikā apmeklēja vairākas ievērojamas vietas.Pirmais pieturas punkts bija putnu sala

Lasīt tālāk »

Mācību ekskursija uz Krāslavu

Š.g. 16. maijā Daugavpils Zinātņu vidusskolas 3. e klases skolēni kopā ar klases audzinātāju devās mācību ekskursijā uz Krāslavu. Pirmais mūs sagaidīja pats grāfs Plāters

Lasīt tālāk »
Search