Kā 2. c klases skolēni iepazina ugunsdzēsēju darbu

Š.g. 1. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 2. c klases skolēni kopā ar klases audzinātāju, Oskara mammu, Lukas tēti un Aleksandra tēti devās mācību ekskursijā uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils 3. daļu, kas atrodas netālu no mūsu skolas.

Ekskursija bija veltīta drošības jautājumiem: skolēniem vajadzēja atcerēties numuru 112, zināt, kādos gadījumos vajag zvanīt, bet kādos to darīt nedrīkst. Bērniem bija jāpadomā, kas var notikt, ja šo numuru bērni izmanto, lai vienkārši pajokotu? Lukas teica, ka var nodegt māja vai noslīkt cilvēks, jo ekipāža nepaspēs atbraukt.
Skolēni varēja apģērbt ugunsdzēsēja ekipējumu. Ņikita teica, ka bija ļoti smaga ķivere.
Varējām izmēģināt savus spēkus arī stafetes skriešanā, kur skolēniem vajadzēja ar spaini rokā izskriet līkloci, uzlekt uz akmeņiem.

Marika un Polina atzina, ka stafete bija interesanta, galvenais bija nepazaudēt spaini un finišā to nodot klasesbiedram.
Protams, ka visiem skolēniem bija atļauts iekāpt ugunsdzēsēju mašīnā. Dmitrijs teica, ka esot nu ļoti augsta kabīne un tālu var redzēt. 2. c klases skolēni atzina, ka tā bija ļoti izzinoša un arī jautra ekskursija.

Paldies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils 3. daļas darbiniekiem par interesanto ekskursiju!
Paldies vecākiem par palīdzību!
Lai mums visiem drošs skolas laiks!

Skolēnu domas uzklausīja un apkopojumu veica:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
2. c klases audzinātāja
Gunta Ivanova

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Visa klase turpina sportot

Š.g. 18. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 3. d klases skolēni devās uz Zemgales Olimpisko centru Jelgavā, lai piedalītos vērienīgajā Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa

Lasīt tālāk »

Ceļā uz emocionālo intelektu

Atzīmējot Erasmus+ dienas un daloties ar kursos iegūtajām zināšanām, š.g. 17.oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 9. d klases skolēniem notika klases stunda, ko novadīja skolas psiholoģe Olga

Lasīt tālāk »

Vai tava runa pārliecina?

Š.g. 15. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 11. un 12. klašu skolēniem bija lieliska iespēja vērot un piedalīties improvizācijā. Tika piedāvāti dažādi neparasti uzdevumi, lai attīstītu

Lasīt tālāk »

Divas uzvaras ir mūsējās!

Š.g. 15. oktobrī Daugavpilī norisinājās Latgales reģiona skolēnu finālsacensības volejbolā 2005. – 2008. g. dz. jauniešiem. Mūsu pilsētas godu aizstāvēja Daugavpils Zinātņu vidusskolas komandas. Gan

Lasīt tālāk »
Search