Kamieļi, lamas, lemuri un kosmoss Cēsīs

Š.g. 10. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 6. c un 6. d klases skolēni devās izzinošā un aizraujošā ekskursijā uz Cēsīm. Ekskursijas galvenie pieturas punkti bija zoo “Rakši” un Kosmosa izziņas centrs.

Zoo “Rakši” ir eksotiska dabas oāze, kur var apskatīt, samīļot un pabarot lamas, alpakas, kamieļus un citus dzīvniekus, bija arī iespēja apmeklēt un apskatīt ķenguru un lemuru mājas. Visvairāk bērniem patika lemuru barošana, dzīvnieki brīvi pārvietojās un bērni varēja izbaudīt viņu klātbūtni. “Rakši’’ ir fantastiska vieta, kura atgādina par beznosacījuma prieku.

Kosmosa izziņas centrā skolēniem bija iespēja apskatīt dažādus eksponātus, piemēram, robotus, satelītus, roverus, raķešu dzinējus, kā arī raķešu modeļus, un galvenais, iejusties astronauta profesijā, veikt dažādus izaicinošus uzdevumus un saprast, kāds ir tas kosmoss.

Centra galvenais mērķis ir veicināt bērnos interesi par dabaszinātņu, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomu un sekmēt viņu vēlmi ar to saistīt savu nākotni.

Skolas ekskursija ne tikai aizraujošs ceļojums, bet arī instruments, kā padziļināt zināšanas un paplašināt savu redzesloku.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
6. c klases audzinātāja
Jeļena Barča un
bibliotekāre
Inese Iščenko

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Ceļā uz emocionālo intelektu

Atzīmējot Erasmus+ dienas un daloties ar kursos iegūtajām zināšanām, š.g. 17.oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 9. d klases skolēniem notika klases stunda, ko novadīja skolas psiholoģe Olga

Lasīt tālāk »

Vai tava runa pārliecina?

Š.g. 15. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 11. un 12. klašu skolēniem bija lieliska iespēja vērot un piedalīties improvizācijā. Tika piedāvāti dažādi neparasti uzdevumi, lai attīstītu

Lasīt tālāk »

Divas uzvaras ir mūsējās!

Š.g. 15. oktobrī Daugavpilī norisinājās Latgales reģiona skolēnu finālsacensības volejbolā 2005. – 2008. g. dz. jauniešiem. Mūsu pilsētas godu aizstāvēja Daugavpils Zinātņu vidusskolas komandas. Gan

Lasīt tālāk »
Search