Jau 11 gadus Latvijā notiek pasākums “Eiropas medus brokastis”. Arī Daugavpils Zinātņu vidusskolas otrās klases jau vairākus gadus piedalās šajā pasākumā.

Skolā 4. decembrī ciemojās biškope Anna Krumpāne kopā ar savu mazmeitu, mūsu skolas 4. b klases skolnieci Gabriēlu Pavlovu.


Biškope ne tikai stāstīja, bet arī uzdeva jautājumus. Skolēni kā nu mācēja, tā atbildēja uz tiem un par pareizām atbildēm saņēma balvas. Arī skolotājas varēja pārbaudīt savu erudīciju.
Skolēni uzzināja par medus krāsu, par augiem, kurus īpaši patīk apmeklēt bitēm, par medus uzturvērtību. Otrklasnieki noskaidroja, kad vēsturē parādās pirmās ziņas par medu. Bērni varēja pielaikot biškopja darba formu un aplūkot darba instrumentus. Izrādījās, ka bišu produkti nav tikai medus, tāpēc pasākuma laikā varēja aplūkot bišu vasku un bišu maizi.
Un pats galvenais – degustācija! Medus degustācijas ABC ir: aplūko, pasmaržo, nogaršo! Tas arī tika darīts!
Paldies Annai un Gabriēlai!
Rakstu sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
2. klašu audzinātājas
Olita Ļitvinska,
Jekaterina Sadovska,
Aļona Kokina-Pavļučenko,
Alla Kazačonoka













