4.d klases mācību ekskursija uz Daugavpils pašvaldības policiju

   Š.g. 5.oktobrī lielā, draudzīgā pulkā 4.d klases skolēni kopā ar klases audzinātāju, skolas sociālo pedagoģi Natāliju Zabarovsku un skolotāju Igoru Štormu devās uz Daugavpils pašvaldības policijas iecirkni, lai iepazītu policijas darbu ikdienā.

   Policijas darbinieki pastāstīja par profesionālās darbības virzieniem: likumpārkāpumu profilaksi, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanu, palīdzības sniegšanu valsts policijai jautājumos, kas saistīti ar sabiedrības drošību un noziedzības apkarošanu, lēmumu pieņemšanu un rīkošanos nozieguma novēršanai gadījumos, kad saņemta informācija par iespējama nozieguma sagatavošanu. Policijas darbinieki īsteno patrulēšanu pilsētā, fiksē administratīvus pārkāpumus, strādā ar nepilngadīgajām personām un pieaugušajiem. 

   Skolēniem tika parādīts un sīki izstāstīts par policista ekipējumu, kas palīdz pildīt amata pienākumus ikdienas darbā: bruņuveste, dažādi steki, pistole, lukturītis, rokudzelži, gāzes baloniņš, elektrošoks, metāla meklētājs. Protams, skolēni arī uzzināja par iespējām kļūt par policistu, par to, kas nepieciešams, kādas prasmes un iemaņas vajadzīgas, lai veiksmīgi izveidotu policista karjeru. 

   Skolēniem bija liela interese gan par fizisko sagatavotību, gan par aprīkojumu, par drošību uz ceļa, mājās un skolā. Lielu iespaidu uz skolēniem atstāja ceļu satiksmes negadījumu video no pilsētas novērošanas  kamerām. 

   Bērni ar lielāko prieku un zinātkāri uzdeva jautājumus, saņēma interesantas un pamācošas atbildes. Dāvanā no policijas skolēni saņēma uzlīmi ar Daugavpils pašvaldības policijas logo un lietderīgu bukletu ar informāciju par drošības jautājumiem. Vienmēr jāatceras, ka drošība ir atkarīga no katra paša rīcības, dari citiem to, ko vēlies sagaidīt pats! 

Liels paldies Daugavpils pašvaldības policijai un Daugavpils Zinātņu vidusskolas sociālajai pedagoģei Natālijai Zabarovskai par iespēju iepazīt policista ikdienu! 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Zinātņu vidusskolas

4.d klases audzinātāja

Jūlija Driče

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Dabaszinības iedvesmo

Nekas tik ļoti nepriecina skolotāju kā skolēnu aktīvi izrādīta interese par mācību priekšmetu, savukārt, vēl lielāks prieks ir sastapties ar skolēnu iniciatīvu aktīvi piedalīties stundu

Lasīt tālāk »
Search