Labie darbi skolā

Iesaistoties Labdarības organizācijas “Palīdzēsim.lv” ikgadējā akcijā “Labo darbu nedēļa”, laikā no 3.oktobra līdz 9.oktobrim daudzu Daugavpils Zinātņu vidusskolas klašu skolēni paveica lielākus un mazākus, bet svarīgus darbus un darbiņus.

Mans ieguldījums lielajā darbā var būt pavisam niecīgs, bet vērtīgākais ir pats fakts – tas ir darbs. /H.Kellere/

Labais jāmāca darīt un saskatīt ikdienā, tāpēc 1.c klase pagarinātās grupas laikā veica nelielus uzkopšanas darbus savā klasē. Lai arī šis darbs varbūt nav ne dižs, ne liels, bet tas nenozīmē, ka tas ir mazāk svarīgs – savu klasi bērni spodrināja ar lielu patiku un aizrautību, mācījās palīdzēt viens otram, strādāja komandās. Pēc padarītā darbiņa skolēni ar lielu prieku novērtēja, kā izskatās klase pēc kārtošanas. Un cik patīkami bija dzirdēt lielu paldies no mūsu apkopējas  Ināras par padarīto!

Šādi mazie darbiņi māca mazo cilvēku pievērst uzmanību tam, kas notiek apkārt ikdienā – ieraudzīt un pacelt kāda nomesto papīru, aizvērt durvis, kuras kāds steigā nav aizvēris, pateikt “ lūdzu” un “paldies” arī par ikdienišķām lietām.

1.c klases audzinātāja Iveta Kaķeševa

4.b klases skolēni “Labo darbu nedēļas” laikā nolēma palīdzēt mūsu četrkājainajiem draugiem, kuri nonākuši un dzīvo patversmē. Skolēni vāca barību un siltas segas patversmes dzīvniekiem. 

Visu savākto viņi kopā ar vecākiem aizveda uz patversmi Piekrastes ielā 2.

4.b klases audzinātāja Nataļja Rimoviča

Darot labu, mēs veidojam pasauli labāku!

“Labo darbu nedēļas” laikā 12.b klases skolēni ar klases audzinātāju Žannetu Bogdanoviču sadarbībā ar 7.b klases skolēniem un klases audzinātāju Olgu Timofejevu piedalījās labdarības akcijā “Barība un siltas sedziņas dzīvnieku patversmes iemītniekiem”.

12.b klases skolēni
7.b klases skolēni

Akcijas laikā skolēni savāca barību, segas un rotaļlietas Daugavpils dzīvnieku patversmes iemītniekiem. „Labo darbu nedēļa” ir lieliska iespēja Latvijas iedzīvotājiem mācīt un ar praktiskiem piemēriem rādīt, kā darīt labu otram un sabiedrībai.

Paldies vecākiem un skolēniem par sadarbību!

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Zinātņu vidusskolas

12.b klases audzinātāja

Žanneta Bogdanoviča

Palīdzēsim četrkājainajiem draugiem!

Daudziem 1.a un 1.b klases skolēniem mājās ir mājdzīvnieks, par kuru viņi rūpējas un kuru mīl, un tāpēc tika pieņemts vienbalsīgs lēmums palīdzēt patversmes iemītniekiem. Kopā pārrunājām, kā varam viņiem palīdzēt.

Sadarbībā ar skolēnu vecākiem tika sarūpēta barība, rotaļlietas un barošanas bļodas suņiem un kaķiem.

1.a klase
1.b klase

Viss saziedotais 11.oktobrī tika nogādāts dzīvnieku patversmei ”Labs draugs” Piekrastes ielā 2.

Liels paldies vecākiem par atbalstu!

Informāciju sagatavoja:

1.a un 1.b klases skolēni un

klases audzinātājas

Andra Giptere un

Aleksandra Masļakova

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Mācīties vācu valodu ar prieku

Pavasarī gribas ne tikai mācīties gramatiku un risināt uzdevumus, bet arī lasīt dzejoļus un dziedāt dziesmas. Gētes institūta Rīgā, Vācijas, Austrijas un Šveices vēstniecību organizētā

Lasīt tālāk »

Nevis izmest, bet pārvērst

Daugavpils Zinātņu vidusskolas 6. klases skolēni dizaina un tehnoloģiju stundās “Kā radoši lieto atkārtoti izmantojamus materiālus?” tēmas ietvaros pētīja, kā dažādi materiāli (plastmasa, tekstils, korķis…)

Lasīt tālāk »

Jauno vieglatlētu kauss

Š.g. 24. aprīlī Daugavpils Zinātņu vidusskolas meitenes Anastasija Stepanova un Liāna Magada (9. e klase), Evita Šnepste (9. b klase), Nadežda Sulaine (8. a klase),

Lasīt tālāk »
Search