Par labestību un nepadošanos

Š.g. 15.decembrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas zālē 2.klašu skolēni izmantoja programmas “Latvijas skolas soma” piedāvājumu un noskatījās animācijas filmu „Zelta zirgs”.

Vispirms notika ievadnodarbība, kurā tika runāts par latviešu rakstnieku Raini un viņa lugu „Zelta zirgs”, pēc kuras motīviem ir uzņemta šī animācijas filma.

Filmu skolēni skatījās ar lielu interesi. 2.c klases skolnieks Edvins raksta: „Man patika šī filma. Man patika Antiņa labestība”, savukārt 2.b klases skolniece Ksenija atzīst: „Man patika princese tāpēc, ka princese ir skaista.”

Refleksijas nodarbībā pārrunājām redzēto, un skolēni uzrakstīja savas domas par animācijas filmu. Kopīgi izrunājām, ka svarīgi ir būt godīgam, izpalīdzīgam, atklātam, ar labu sirdi. Skolēni aizpildīja aptaujas anketu, bet stundas noslēgumā katrs skolēns uzzīmēja to epizodi, kura vislabāk patika.

Skolēnu atklāja arī savas pārdomas par filmu. 2.f klases skolnieks Kirills: „Pasakas galvenā doma ir nepadoties. Vajag būt labsirdīgam un jāglābj cilvēki”, 2.a klases skolnieks Emīls: „Man patika, ka labais uzvarēja ļauno”, 2.a klases skolniece Lilija: „Man patika Baltais tēvs, viņš palīdzēja Antiņam. Es iemācījos, ka nevajag būt ļaunam.”

Neaizmirsīsim, kā filmā teica Baltais tēvs: „Ikviens varonis sākas ar mazumiņu”. Liekas, ka 2.klašu skolēni to saprata.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
sākumskolas latviešu valodas skolotāja
Olita Ļitvinska

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Jauno vieglatlētu kauss

Š.g. 24. aprīlī Daugavpils Zinātņu vidusskolas meitenes Anastasija Stepanova un Liāna Magada (9. e klase), Evita Šnepste (9. b klase), Nadežda Sulaine (8. a klase),

Lasīt tālāk »

Dabaszinības iedvesmo

Nekas tik ļoti nepriecina skolotāju kā skolēnu aktīvi izrādīta interese par mācību priekšmetu, savukārt, vēl lielāks prieks ir sastapties ar skolēnu iniciatīvu aktīvi piedalīties stundu

Lasīt tālāk »
Search