Aktieru pilna pirmsskola

Pievienojoties Starptautiskās Teātra dienas svinēšanai, Daugavpils Zinātņu vidusskolas pirmsskolā no 25. līdz 31. martam norisinājās “Teātra nedēļa”.

Teātris ir māksla, kas ir pievilcīga, gan atrodoties skatītāja vietā, gan iekāpjot aktiera kurpēs un pārtopot par kādu citu, tāpēc visas nedēļas garumā katru dienu kāda no bērnu grupām rādīja pasakas iestudējumu.

Gan mazākiem, gan lielākiem pirmsskolas audzēkņiem bija iespēja pašiem būt aktieriem izrādē un tēlot priecīgus putniņus, rosīgus kukainīšus, siltu saulīti, pavasara lietutiņu, jautrus un atraktīvus dzīvnieciņus, garšīgu kukulīti, skaistas lelles un nepaklausīgu Anniņu vanniņā.

Teātra izrāžu skatītāji jaunākajās grupiņās šoreiz bija paši bērni, savukārt sagatavošanas grupas uz savām izrādēm aicināja arī vecākus un vecvecākus. Teātra nedēļa sniedza prieku un gandarījumu mazajiem aktieriem, saņemot siltus aplausus no skatītājiem, savukārt izrāžu vērotāji dzīvoja līdzi varoņiem uz skatuves.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
izglītības metodiķe
Marina Kalinka  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Mācīties vācu valodu ar prieku

Pavasarī gribas ne tikai mācīties gramatiku un risināt uzdevumus, bet arī lasīt dzejoļus un dziedāt dziesmas. Gētes institūta Rīgā, Vācijas, Austrijas un Šveices vēstniecību organizētā

Lasīt tālāk »

Nevis izmest, bet pārvērst

Daugavpils Zinātņu vidusskolas 6. klases skolēni dizaina un tehnoloģiju stundās “Kā radoši lieto atkārtoti izmantojamus materiālus?” tēmas ietvaros pētīja, kā dažādi materiāli (plastmasa, tekstils, korķis…)

Lasīt tālāk »
Search