Tehnoloģiju un dizaina olimpiāde „Piena ceļš”

Š.g. 4. aprīlī attālināti nepārtrauktā tiešsaistē ZOOM formātā notika 24. atklātā Tehnoloģiju un dizaina olimpiāde, ko organizēja Rīgas Mākslas un mediju tehnikums (RMMT) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru.

No mūsu skolas olimpiādē piedalījās astoņi skolēni no 7.-9. klasēm iepriekš pieteiktajās materiālu kategoriju jomās: tekstils un koks. Skolēni veidoja savu darbu 320 minūtes.  Iepriekš bija zināma olimpiādes tēma – “Piena ceļš”. Pirms darba uzsākšanas dalībniekiem ZOOM platformā tika demonstrēts dizaina elements – bērna pēda, kas viņiem bija jāintegrē jau zināmajā olimpiādes tematikā, veicot savu radošo darbu. Darbu nepārtraukti vēroja eksperti un komunicēja ar dalībniekiem. Olimpiādes dalībnieki, kuri ieguva vērtējumu līdz 50 % ieskaitot, tika izvērtēti tiešsaistē. Pieci mūsu skolēni sasniedza ekselences līmeni (51 – 100 %), viņu skices un radošie darbi tiks sūtīti vērtēšanai Rīgā.

Paldies drosmīgajiem, radošajiem un pacietīgajiem skolēniem: Daniellai Vaiderei (9. b klase), Sofijai Ivanovai (8. d klase), Aleksandram Kazarinam (8. d klase), Arīnai Novikovai (8. d klase), Sofjai Kņaževai (8. d klase), Ksenijai Katerinai Jančevskai (7. a klase), Artjomam Kleimjonovam (7. a klase) un Annai Marijai Ūbelei (8. e klase).

Skolēnus olimpiādei sagatavoja dizaina un tehnoloģiju skolotājas Jeļena Salogube un Jeļena Barča.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
dizaina un tehnoloģiju skolotāja
Jeļena Salogube

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Mācīties vācu valodu ar prieku

Pavasarī gribas ne tikai mācīties gramatiku un risināt uzdevumus, bet arī lasīt dzejoļus un dziedāt dziesmas. Gētes institūta Rīgā, Vācijas, Austrijas un Šveices vēstniecību organizētā

Lasīt tālāk »

Nevis izmest, bet pārvērst

Daugavpils Zinātņu vidusskolas 6. klases skolēni dizaina un tehnoloģiju stundās “Kā radoši lieto atkārtoti izmantojamus materiālus?” tēmas ietvaros pētīja, kā dažādi materiāli (plastmasa, tekstils, korķis…)

Lasīt tālāk »
Search