Eiropas pagalma svētki 2024

 Šī gada 8. maijā Daugavpils Zinātņu vidusskolas 10. c klases skolēni piedalījās Eiropas pagalma svētkos.
Pasākuma ietvaros skolēniem bija iespēja iepazīties ar improvizācijas teātra “DIVAS” priekšnesumu par Eiropas parlamentu un vēlēšanām. Uz Daugavpils Vienības nama koncertzāles skatuves teātra aktrises rādīja mazas etīdes, kurās piedalījās arī skolēni no skatītāju zāles. Daniella Vaidere, Anastasija Kovaļova, Mija Maksimova, Laura Lapkovska un Polina Trukšane piedalījās divu skeču tapšanā, mēmajā šovā, kur rādīja aktieriem, ko stāstīt, kā arī rādīja dažādas figūras, lai parādītu, kā izskatās kāda cilvēka dzīve.

      Pasākuma otrajā daļā skolēniem bija iespēja tikties ar trim LR Saeimas deputātiem no partijām “Vienotība”, “Nacionālā apvienība” un “Stabilitāte”, kuri kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar viņu dzīves gājumu, mērķi kandidēt vēlēšanās un saņemt atbildes uz jautājumiem par to, kā viņi plāno uzlabot jauniešu dzīvi pilsētā un valstī.

     Pasākuma noslēguma daļā skolēni tika aicināti uz Daugavpils Valsts ģimnāzijas pagalmu, kur varēja apmeklēt dažādu Daugavpils organizāciju iekārtotās informatīvās teltis, kā arī baudīt muzikālos svētku priekšnesumus un piedalīties izlozēs.

     Kopumā skolēni bija apmierināti ar piedzīvoto, pilnveidojot komunikācijas un  klausīšanās prasmes. Paldies skolas administrācijai par iespēju apmeklēt pasākumu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
10. c klases audzinātājs
Nauris Kupcovs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Atkal septembris ir klāt!

Daugavpils Zinātņu vidusskolas pirmsskolā šī nedēļa bija ļoti darbīga un īpaša ar to, ka gan bērni, gan skolotājas ar prieku gaidīja Zinību dienu. Ciemos atnāca

Lasīt tālāk »
Search