Daugavpils skolēni piedalās IZM iniciētajā pasākumā “ES manā skolā”

Š.g. 18. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas sešu skolēnu komandas no 10., 11. un 12. klases piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētajā “Karjeras nedēļas 2024” pasākumā “ES manā skolā”, kas Daugavpilī notika pirmo reizi. Pasākuma ietvaros skolēni piedalījās aizraujošajā orientēšanās spēlē “Roadgames”, kuras mērķis bija iepazīstināt skolēnus ar Eiropas Savienības investīcijām viņu pilsētā un veicināt sabiedrības izpratni par ES fondu ieguldījumiem pilsētvides attīstībā un izglītībā.

Skolēni pulcējās Daugavpils Universitātē, kur pēc piereģistrēšanās viņiem tika piedāvātas siltas brokastis un ceļamaize, ko nodrošināja uzņēmums “Latvijas maiznieks”. Pasākumu vadīja Lauris Zalāns, un skolēnus uzrunāja arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Pēc svinīgās atklāšanas dalībniekiem tika sniegta instrukcija par “Roadgames” aplikācijas izmantošanu, kas palīdzēja viņiem orientēties pilsētā un pildīt dažādus uzdevumus, kuri saistīti ar ES fondu projektiem.

Komandām bija divi maršruti – “Radošais” un “Industriālais”. Pēc spēles dalībnieki atgriezās Daugavpils Universitātē, kur viņus sagaidīja siltas pusdienas. Pēc tam skolēniem tika piedāvāta iespēja saņemt individuālās karjeras konsultācijas par izglītības un karjeras iespējām. Lauris Zalāns dalījās ar savu personīgo pieredzi par to, kā veidojis savu karjeru, sniedzot vērtīgus padomus jauniešiem.

Pasākuma noslēgumā notika uzvarētāju apbalvošana, un mūsu skolas komanda – Ervīns Ivanovskis (11. c klase), Artūrs Zorins un Andrejs Jegorovs (10. a klase) – saņēma balvu par radošākajām fotogrāfijām, kas tika uzņemtas pasākuma laikā. Malači!

Skolēni atzina, ka pasākums bija ļoti interesants un izglītojošs, un to novērtēja kā vienu no labākajiem karjeras izglītības pasākumiem, kas palīdzēja labāk saprast Eiropas Savienības lomu viņu pilsētas attīstībā.

Andris un Kristiāns: “Mēs esam ieguvuši neaizmirstamu pieredzi un pilnu emocijas jūru.

Pirmo reizi mēs izmēģinājām “roadgames” stila spēli, kas ļāva mums izpētīt dažādas pilsētas vietas. Tas bija ļoti aizraujoši! Lai gan mums nav izdevies iegūt balvu, mēs vēlamies izteikt milzīgu pateicību mūsu pašvaldībai un visiem sponsoriem par tik lielisku iespēju piedalīties šajā spēlē. Šāda pieredze ir ļoti vērtīga, un mēs ar nepacietību gaidām jaunus pasākumus!”

Anastasija: “Ļoti patika piedalīties pasākumā, jo tā bija pirmā pieredze. Labi pavadījām laiku, kopā meklējot vietas ar uzdevumiem. Paveicās, ka bija saulains laiks ar superīgu garastāvokli!”

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
pedagogs karjeras konsultants
Nauris Kupcovs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Starptautiski svinam Erasmus+ dienas

Š.g. 18. oktobrī Latgales Industriālajā tehnikumā norisinājās pirmās Starptautiskās Erasmus+ sporta spēles, kas tika organizētas par godu Erasmus+ dienām. Pasākumā piedalījās dalībnieki no Igaunijas, Latvijas

Lasīt tālāk »

Visa klase turpina sportot

Š.g. 18. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 3. d klases skolēni devās uz Zemgales Olimpisko centru Jelgavā, lai piedalītos vērienīgajā Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa

Lasīt tālāk »
Search