Nodarbība ar Daugavpils teātra aktieriem

Š.g. 18. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 12. c klases skolēniem “Karjeras nedēļas 2024” pasākumu ietvaros bija lieliska iespēja tikties ar Daugavpils teātra aktieriem un amatieriem.

Viesi pastāstīja skolēniem par teātra aizkulisēm, par to, kā notiek aktieru sagatavošanās izrādei un kādas īpašības ir nepieciešamas, lai kļūtu par lielisku profesionāli savā darbā.

Otrajā nodarbības daļā arī paši skolēni izmēģināja sevi aktiermākslā, piedaloties aktivitātēs, kuras uzlabo aktieru atmiņu, uzmanību un spēju koncentrēties. Skolēni uzzināja, ka aktiermākslā svarīgi ir spēt uzticēties viens otram, tāpēc viens no uzdevumiem bija pārbaudīt savas klases saliedētību, vadot vienam otru ar aizvērtām acīm. 

Aktieru piedāvātie vingrinājumi skolēniem sākumā šķita bērnišķīgi un ļoti viegli, bet pēc tam aizrāva skolēnus un ļāva saprast, ka šķietami vieglas lietas var būt grūti izpildāmas. Droši var pateikt, ka 12. c skolēni būs priecīgi atkal satikties ar Daugavpils teātra pārstāvjiem, lai atkal kopā jautri un ļoti vērtīgi pavadītu laiku! Paldies aktieriem par iespēju iejusties viņu profesijā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
12. c klases skolnieces
Karolina Abarasa un
Jevgeņija Andruškeviča

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Starptautiski svinam Erasmus+ dienas

Š.g. 18. oktobrī Latgales Industriālajā tehnikumā norisinājās pirmās Starptautiskās Erasmus+ sporta spēles, kas tika organizētas par godu Erasmus+ dienām. Pasākumā piedalījās dalībnieki no Igaunijas, Latvijas

Lasīt tālāk »

Visa klase turpina sportot

Š.g. 18. oktobrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 3. d klases skolēni devās uz Zemgales Olimpisko centru Jelgavā, lai piedalītos vērienīgajā Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa

Lasīt tālāk »
Search