Labāk vienu reizi redzēt, nekā simts reizes dzirdēt

Karjeras nedēļas laikā Daugavpils Zinātņu vidusskolas 11. a klases skolēni apmeklēja AS „Latvijas maiznieks”, kur ne tikai iepazinās ar uzņēmuma vēsturi (darbu uzsācis 1968. gadā kā Daugavpils maizes kombināts), bet arī uzzināja, ka „Latvijas maiznieks” ir lielākais maizes ražošanas uzņēmums Latvijā. Ekskursijas laikā skolēni ieraudzīja maizes ražošanu no mīklas pagatavošanas posma līdz produkta izcepšanai. Tika noskaidrots, ka katrai maizes šķirnei ir ne tikai sava recepte, bet arī atšķirīgs ražošanas cikls. Pēc ekskursijas skolēni saņēma dāvanas – dažādas maizes. 

Skolēnu atsauksmes par pasākumu.

“Patīk, ka atbildēja uz jautājumiem” (E. Pučinskis, A. Vangina).

“Ekskursijas vadītāja ļoti interesanti stāstīja par uzņēmumu, taču gribētos vairāk uzzināt par darbinieku pienākumiem katrā darba vietā”  (M. Ugorenko).

“Uzzināju par mūsdienu maizes cepšanas procesu” (Ņ. Dimitrijevs, J. Nitiša).

“Man patika vērot maizes izgatavošanas procesu, kā arī saņemt svaigo maizi ekskursijas beigās” (Ņ. Barkovskis).

“Es biju pārsteigts, ka uzņēmumā strādā tik maz darbinieku, ka cilvēka roku darbs ir aizstāts ar mašīnu darbu” (M. Beļavskis).

“Patika konveijeru darbs. To vērot bija interesanti” (A. Vaļevko).  

“Izrādās, ka pastāv dažādi konveijeri un cepeškrāsnis. Katrai maizes šķirnei ir sava ražošanas līnija” (V. Čelnovs).

“Interesanti bija arī piedalīties “dezinfekcijas procesā”, lai nokļūtu pie maizes ražošanas procesa” (D. Gedžjune).

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
11. a klases audzinātāja
Larisa Koroševska

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Medus diena

Š.g. 27. novembrī akcijas ”Eiropas medus brokastis“ ietvaros Daugavpils Zinātņu vidusskolā 3. klašu skolēniem un pedagogiem notika izzinoša lekcija par bitēm, medu, bišu nozīmi apputeksnēšanā.

Lasīt tālāk »
Search