Mājas saldējums, vīnogas, alpakas – tepat tuvumā

Š.g. 15. septembrī Daugavpils Zinātņu vidusskolas 3. d klases skolēni devās mācību ekskursijā  pa maršrutu Bebrene – Dviete.

Ekskursijas laikā apskatījām, kā notiek paštaisīta saldējuma ražošana no bioloģiskiem vietējiem produktiem, viesojāmies selekcionāra Paula Sukatnieka vārdā nosauktajā īpašumā, kur izstaigājām augļu dārzu un vērojām, kā top sula, kā arī apmeklējām alpaku salu ar vietējo safari.

Bērni redzēja saldējuma ražošanas procesu no paša sākuma (govju ferma) līdz beigām (dažāda veida saldējums).

Augļu dārzā iepazināmies ar dažādu šķirņu vīnogām un degustējām tās. Mums tika dota iespēja pašiem spiest sulu no vietējām ābolu šķirnēm. Skolēni uzzināja par selekcionāra profesiju un darba specifiku.

Tikšanās ar Dienvidamerikas iemītniecēm alpakām sagādāja pozitīvas emocijas visiem. Bērni uzzināja par šo dzīvnieku audzēšanas īpatnībām un devumu cilvēkiem. Un safari ar retu automašīnu cauri meža teritorijai pārsniedza visas bērnu cerības.

Ekskursijā piedalījās sešu skolēnu vecāki. Paldies viņiem par atbalstu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
3. d klases audzinātāja
Alla Laizāne

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Profesiju nedēļa pirmsskolā

Sākot no š.g. 19.februāra līdz pat 23. februārim Daugavpils Zinātņu vidusskolas pirmsskolas 11. un 12. grupas audzēkņiem bija jautra un aizraujoša nedēļa, jo šīs nedēļas

Lasīt tālāk »
Search