Oktobrī tiek svinēta starptautiskā Putras diena, kad daudzviet pasaulē un arī Latvijā tiek godāta putra – viens no senākajiem ēdieniem, kas saglabājies līdz mūsdienām.
Lai bērni augtu lieli un būtu stipri, no rītiem ir jāēd brokastis. Brokastīs bērni ar prieku ēda “saulaino” putru un parādīja tukšus šķīvjus; tā ir mīļā un gardā dzeltenā putriņa, kura tika gatavota no kukurūzas putraimiem. Bērni izpētīja dažādu graudaugu veidus, no kuriem gatavo biezputriņas, bet kas to visu dara un kur to vāra?
Bērni devās ekskursijā uz iestādes virtuvi, lai to iepazītu. Paldies iestādes jautrajām pavārītēm par iespēju ielūkoties viņu darbā un iepazīt putras ceļu līdz brokastu galdam!
Mūzikas stundā kopā ar skolotāju Tatjanu Stepanovu vārījām “muzikālo putru”.
Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
pirmsskolas skolotājas
Evita Strupiša un
Janīna Zile